En uges optur
Ferielejr
Nu kan du ansøge om at blive frivillig på en af vores ferielejre i sommeren 2025!
Alle børn og unge elsker at være på ferie, og alle børn fortjener en ferie – uanset baggrund. Vær med til at få det til at ske ved at give børn og unge en uforglemmelig uge, som kan mærkes hele året.
Hvert år er 1000 frivillige med til at give en uforglemmelig sommerferie for 1.450 børn og unge i hele Danmark.
Her bliver de set, hørt, heppet på og holdt i hånden. Ferielejr er for de børn og unge, der har et særligt behov for en ferieuge fyldt med gode oplevelser. Det kan af være af økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager.
Ferieminder for livet
Ferielejrene er ikke kun en stor oplevelse for børnene og de unge. De frivillige får et fantastisk sammenhold, og du vil kunne se og mærke den forskel, du gør i løbet af ugen. Du kan præge børnene og de unge i en retning, der giver dem håb og en tro på sig selv i en hverdag, der kan være svær. Du kan være med til at opbygge drømme, håb, venskaber og gode oplevelser, som alle børn og unge fortjener og har brug for.
at der bliver uddelt 1.000.000 krammere på vores ferielejre hvert år?
En hel uge
hvor masser af voksne vil snakke med mig, lege med mig og putte mig. Det havde jeg brug for, da jeg var barn og ung, og det har betydet rigtig meget for mig i mit voksenliv. Jeg kunne leve et helt år på en uges omsorg
- Line, tidligere feriebarn, nu frivillig ferielejrhjælper
1000
frivillige
er hvert år med på ferielejr
1450
børn og unge
får en ferie hvert år
23
ferielejre
afholder vi hvert år
-
Hvem kommer med på ferielejr?
Der findes både børnelejre og ungdomslejre, som samlet dækker alderen ca. 7-17 år.
Lejrene er for udsatte børn og unge i Danmark, som har brug for et afbræk hjemmefra, og som ikke ellers har mulighed for at komme på sommerferie.
Der kan være mange grunde til, at børnene og de unge kommer med på ferielejr. Måske er forældrene syge eller har ikke råd til ferie. Måske har børnene og de unge selv været syge over en længere periode og er blevet afskåret fra kontakt til jævnaldrene. Måske har de brug for nogle gode relationer og en uge med voksne, de kan snakke med. Måske har de nogle problemer i skolen, derhjemme eller hverdagen, der betyder, at de har godt af at komme lidt væk.
Nogle børn og unge har brug for mere voksen-kontakt end andre, og nogle har brug for hjælp til at komme med i fællesskabet og tage kontakt til de andre børn. Det kan blandt andet være børn fra asylcentre, som ikke taler sproget så godt.
Ligegyldigt grunden er de alle velkomne på ferielejr til en uge med gode oplevelser, stærke venskaber og nye udfordringer. -
Hvordan bliver jeg frivillig på ferielejr?
Hvert år deltager omkring 1000 frivillige på årets lejre - skal du ikke være en af dem?
Du kan melde dig til her. -
Hvad skal jeg lave som frivillig på ferielejr?
Du og de andre frivillige planlægger selv, hvad ugen skal indeholde. Skal der være hoppeborgsdag, DM i flødebollekast, kreaværksted, strandtur eller...? Mest af alt handler det om at være sammen, skabe gode fællesskaber og give børnene og de unge nye oplevelser, nye venskaber og mod på livet.
Som frivillig sørger du for at skabe god stemning, lave sjove aktiviteter, tage de gode snakke, håndtere konflikter og uddele masser af krammere og highfives til børnene, de unge og de andre frivillige. Du er en del af en stor gruppe af andre unge frivillige, hvor I samarbejder og hygger jer.
Nogle ferielejre holder temauger, hvor det samme tema bruges hele ugen og inspirerer aktiviteterne. De sidste par år har der både været middelaldertema, cirkustema og byfest.
Der er brug for mange typer frivillige: Kreative, aktive, dem der er gode til godnathistorier, der er brug for frivillige til at lave mad, og der er også brug for frivillige lejrledere. Derfor er der også brug for lige præcis dig. -
Hvordan kommer mit barn med på ferielejr?
Lokale Røde Kors afdelinger og kommunernes socialforvaltninger betaler for børnenes og de unges deltagelse efter egen indstilling eller indstilling fra en socialrådgiver. Hvis du ønsker et barn eller en ung med på ferielejr, kan du kontakte din lokale Røde Kors afdeling eller socialforvaltningen i din kommune og spørge, om de sender børn på ferielejr. Læs mere her.
-
Hvor finder jeg mere information?
Læs mere om de 23 forskellige ferielejre.
Har du spørgsmål til Ungdommens Røde Kors' generelle arbejde med ferielejr, eller er du interesseret i et samarbejde, er du velkommen til at skrive til ferielejr@urk.dk.